Ukusno jelo koje se brzo sprema – Pileći paprikaš sa krompirom i šargarepom

Sastojci:

  • 4 pileća bataka ili pileće grudi

  • 4 krompira

  • 2 šargarepe

  • 1 crni luk

  • 2 čena belog luka

  • 1 kašičica crvene paprike

  • 1 kašičica suvog začina (po želji)

  • So i biber po ukusu

  • 2-3 kašike ulja

  • 1,5 l vode ili pileće supe

  • Peršun za dekoraciju

Priprema:

  1. Priprema mesa i povrća: Pileće batake ili grudi operite i iseckajte na komade. Krompir oljuštite i isecite na kocke, dok šargarepu isecite na kolutove. Crni i beli luk sitno iseckajte.

  2. Prženje mesa: U velikoj tavi ili šerpi, zagrejte ulje i propržite pileće komade dok ne dobiju lepu zlatnu boju sa svih strana.

  3. Dodavanje povrća: U istu tavu dodajte sitno iseckani crni i beli luk, i propržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte krompir i šargarepu, pospite crvenom paprikom, so i biber, i sve dobro promešajte.

  4. Kuvanje paprikaša: Prelijte sve vodom ili pilećom supom i kuvajte na srednjoj vatri oko 30-40 minuta, dok povrće ne omekša i sve se lepo sjedini. Po potrebi, dodajte još malo začina po ukusu.

  5. Završni korak: Kada je jelo gotovo, pospite sve svežim peršunom i poslužite uz omiljeni prilog.

BONUS RECEPT:

Brza krem supa od paradajza

Sastojci:

  • 6 paradajza

  • 1 crni luk

  • 1 šolja pavlake za kuvanje

  • 2 kašičice maslinovog ulja

  • So, biber, šećer po ukusu

  • 1 kašičica origana

Priprema:

  1. Paradajz iseckajte i propržite sa sitno iseckanim crnim lukom u tavi sa maslinovim uljem.

  2. Kada povrće omekša, prelijte sa malo vode i kuvajte još 10 minuta.

  3. Usitnite sve štapnim mikserom i dodajte pavlaku. Posolite, pobiberite, dodajte šećer i origano.

  4. Kuvajte još 5 minuta i poslužite toplu sa svežim peršunom.

Savršen kremasti začin za svaki obrok!