Sastojci:
-
4 pileća bataka ili pileće grudi
-
4 krompira
-
2 šargarepe
-
1 crni luk
-
2 čena belog luka
-
1 kašičica crvene paprike
-
1 kašičica suvog začina (po želji)
-
So i biber po ukusu
-
2-3 kašike ulja
-
1,5 l vode ili pileće supe
-
Peršun za dekoraciju
Priprema:
-
Priprema mesa i povrća: Pileće batake ili grudi operite i iseckajte na komade. Krompir oljuštite i isecite na kocke, dok šargarepu isecite na kolutove. Crni i beli luk sitno iseckajte.
-
Prženje mesa: U velikoj tavi ili šerpi, zagrejte ulje i propržite pileće komade dok ne dobiju lepu zlatnu boju sa svih strana.
-
Dodavanje povrća: U istu tavu dodajte sitno iseckani crni i beli luk, i propržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte krompir i šargarepu, pospite crvenom paprikom, so i biber, i sve dobro promešajte.
-
Kuvanje paprikaša: Prelijte sve vodom ili pilećom supom i kuvajte na srednjoj vatri oko 30-40 minuta, dok povrće ne omekša i sve se lepo sjedini. Po potrebi, dodajte još malo začina po ukusu.
-
Završni korak: Kada je jelo gotovo, pospite sve svežim peršunom i poslužite uz omiljeni prilog.
BONUS RECEPT:
Brza krem supa od paradajza
Sastojci:
-
6 paradajza
-
1 crni luk
-
1 šolja pavlake za kuvanje
-
2 kašičice maslinovog ulja
-
So, biber, šećer po ukusu
-
1 kašičica origana
Priprema:
-
Paradajz iseckajte i propržite sa sitno iseckanim crnim lukom u tavi sa maslinovim uljem.
-
Kada povrće omekša, prelijte sa malo vode i kuvajte još 10 minuta.
-
Usitnite sve štapnim mikserom i dodajte pavlaku. Posolite, pobiberite, dodajte šećer i origano.
-
Kuvajte još 5 minuta i poslužite toplu sa svežim peršunom.
Savršen kremasti začin za svaki obrok!