UŠTIPCI BEZ KVASCA – Odličan izbor za brzi doručak

Dragi pratitelji, danas vam s uzbuđenjem predstavljam jednostavan i ukusan recept za pecivo bez kvasca koje se napuhuje poput balona. Napravili smo recept za pecivo koje ne upija ulje.

Recept za ovo pecivo je jednostavan za pripremu i ukusan. Ne propustite isprobati ovaj recept za mekane peciva, koji su dobili vrhunske ocjene svih koji su ih kušali.

Pogledajmo kako pripremiti ovo jednostavno i ukusno tijesto bez kvasca koje se diže poput balona, ​​zajedno s potrebnim sastojcima.

Evo sastojaka za jednostavan recept za uštipke za koji nije potreban kvasac, ali se dobro diže: 1 šalica jogurta, 1 jaje, 2 žlice maslinovog ulja, 1 žličica soli, 1 vrećica praška za pecivo i 3 šalice brašno.

Za prženje potrebno:
suncokretovo ulje.

KAKO PRIPREMITI UKUSNE UŠTIPKE?

U odgovarajuću zdjelu pomiješajte jogurt, jaje, maslinovo ulje i sol, pa izmiksajte sastojke. Postupno dodavati brašno i prašak za pecivo i mijesiti dok se ne dobije mekano tijesto.

Koristite valjak za tijesto da poravnate tijesto, pazeći da nije pretanko razvaljano. Zatim tijesto rezati i oblikovati pomoću ruleta.

Oblikovano tijesto za pecivo pažljivo pržite na dosta vrućeg ulja.
Poslužite toplo. Puno sreće svima koji pokušaju.

BONUS RECEPT:

KOLAČ SA ŠLJIVAMA…Ova divna torta sa šljivama doista je omiljena! Bogato, mrvičasto tijesto u kombinaciji s obiljem šljiva daje vlažnu tortu kojoj je jednostavno neodoljivo. Služi kao prekrasna opcija da zadovoljite želju za slatkim i podignete svoje raspoloženje!

Kušajte u izvrsnom kolaču od šljiva! Njegova nježna kora, obogaćena sočnim šljivama, rezultira slasnim slatkišem koji je uistinu neodoljiv.

Ova divna poslastica služi kao idealno sredstvo za ulivanje osjećaja slatkoće i podizanje raspoloženja tijekom dana.

POTREBNI SASTOJCI: Za pripremu biskvita potrebno je 5 jaja, 150 grama maslaca sobne temperature, 150 grama šećera, 250 grama brašna, 1 paketić praška za pecivo i dovoljna količina svakog sastojka.

Kako biste pojačali okus, dodajte malu količinu Dolcela vanilin šećera zajedno s koricom pola limuna, a zatim pospite s dvije žlice Dolcela kakaa u prahu.
more
Za ovaj recept potrebno je 500 grama svježih šljiva, dvije žlice šećera i jedna čajna žličica Podravka cimeta u prahu.

Koji su koraci za stvaranje izvrsne torte sa šljivama?

Započnite temeljitim ispiranjem šljiva, zatim ih narežite uzdužno na četiri jednaka dijela i pažljivo izvadite košticu. Nakon toga obilato pospite šljive mješavinom šećera i cimeta, osiguravajući ravnomjeran premaz.

Kako biste postigli izvrsnu mješavinu okusa, počnite s temeljitim miješanjem svih sastojaka. Prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka i tucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg.

U posebnoj zdjeli miješajte omekšali maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta; zatim umiješajte vanilin šećer, naribanu koricu limuna i žumanjak, pazeći da smjesa bude dobro tučena.

Za pripremu smjese pomiješajte brašno i prašak za pecivo sa žumanjcima. Postupno umiješajte tučene bjelanjke naizmjenično sa smjesom od brašna i lagano umiješajte odozdo prema gore. U polovicu smjese umiješajte kakao, pa izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.

Rasporedite smjesu i obložite je svjetlijim dijelom. Šljive čvrsto utisnite u tijesto i pecite na 200°C dok kolač ne dobije ugodnu zlatno-smeđu boju. Pečeni kolač ostavite da se ohladi prije posluživanja.