Vježbe za lice kako bi izgledali mlađe

Koža na vašem licu zahtijeva posebnu njegu i može zahtijevati različite tretmane kako bi izgledala mladoliko i lijepo što je duže moguće. Možda ste privučeni ogromnim brojem skupih tretmana na tržištu. S druge strane, možda već slijedite veoma korisne savjete da vodite zdrav način života. Ono što možda niste svjesni su neke vježbe za lice kako bi izgledali mlađe. To jest, vježbe koje će održavati vaše mišiće lica elastičnim i čvrstim. Vježbe za lice znače prakticiranje niza zdravih vježbi koje će vam pomoći da koža ostane čvrsta, stimulirajući proizvodnju kolagena i elastina. To dovodi do pojave starenja na koži. Ako prakticirate ove vježbe za lice, pomoći će vam u borbi protiv bora od smijanja, spuštenih kapaka i nekih znakova koji vas, kako vrijeme prolazi, čine starijima.

Vježbe za lice kako bi izgledali mlađe koje djeluju na kapke

Glavni cilj ovih vježbi za lice je ojačati mišić oko očiju (orbikularis oculi) kako biste poboljšali izgled spuštenih kapaka.

Kako to radim?

Stavite kaziprste između obrva, a palčeve stavite ispod očiju. Lagano pomičite kaziprste prema gore, a palčeve prema dolje, blago pritiskajući obje točke dok čvrsto stišćete oči. Izvodite ovu vježbu 40 sekundi prije odmora.

Vježbe za poboljšanje izgleda podbratka

Rad s mišićem platizme je odličan način za poboljšanje izgleda podbratka. Ovaj dio našeg lica obično visi i lako se nabora. Zato pozdravljamo bilo koje vježbe za lice koje bi nam mogle pomoći u tome.

Kako to radim?

Stavite ruku na dno vrata i gledajte naprijed. Zatim usmjerite bradu prema gore i dodirnite jezikom gornju usnu. Ostanite u ovoj poziciji 30 sekundi prije odmora.

Vježbe za poboljšanje izgleda bora na čelu

Ako želite poboljšati izgled bora na čelu, definitivno trebate vježbati mišiće na čelu (frontalis) i potiljka (occipitalis). Za to preporučujemo sljedeću vježbu za lice.

Kako to radim?

Stavite ruke na sljepoočnice i nježno pritisnite prema dolje, kao da idete prema vrhu obrva, istovremeno pokušavajući podići obrve. Ostanite u ovoj poziciji 30 sekundi prije odmora.

Vježbe za rad na linijama oko usta

Linije oko usta se razvijaju tijekom vremena i postaju prilično primjetne u određenom trenutku našeg života. Da biste poboljšali izgled tih linija, preporučujemo neke vježbe.

Kako to radim?

Oblikujte usne u obliku slova “O” i pritisnite ih protiv zuba. Zatim klizite kaziprstima gore i dolje, krećući se s jednog kraja usta prema nosu. Izvedite ovu vježbu 50 puta.

Druge vježbe za lice koje možete raditi

Vježbe za lice kako bi izgledali mlađe potiču cirkulaciju krvi, pomažu u uklanjanju toksina i pomažu u suočavanju s ranim znakovima starenja. Osim već spomenutih vježbi, postoje i druge korisne vježbe koje biste mogli uključiti u svoju rutinu vježbanja za lice.

  • Izgovorite vokale: Trebali biste preuveličavati izraz kada to radite, što znači da trebate otvoriti usta što je više moguće i zadržati zvuk barem nekoliko sekundi.
  • Zatvorite usne: Zatvorite usne i napunite usta zrakom kako biste istegnuli i stavili pritisak na mišiće oko usta.
  • Namrštite se: Da biste to učinili, trebali biste držati usne skupa kako biste vježbali sve mišiće lica uključene u ovaj pokret, kao i mišiće vrata. Ovo je odličan način da spriječite nastanak bora na licu i idealno je za smanjenje podbratka.
  • Vježba obrva: Stavite prste preko obrva i blago ih pritisnite kako biste, kada pokušate mrštiti obrve, niste u mogućnosti to učiniti. Također biste trebali pokušati podići obrve dok održavate taj pritisak kao način da vježba bude malo teža. Ovi jednostavni pokreti mogu ojačati mišiće oko čela i očiju.

Završne preporuke…

Ako želite postići dobre rezultate kada su u pitanju vježbe za lice kako bi izgledali mlađe, trebate izvoditi ove vježbe barem 3 puta tjedno, iako biste idealno trebali raditi svaki dan. Pokušajte postupno povećavati broj minuta koje provodite u svakoj vježbi, što znači da biste trebali provesti najviše oko 10 do 15 minuta dnevno radeći ove vježbe. Ako želite pravilno izvoditi ove vježbe, preporučujemo da ih radite pred ogledalom kako biste mogli zauzeti pravilan položaj.

Zapamtite da, kao i kod bilo kojeg vježbanja za druge dijelove tijela, možete poboljšati svoj izgled samo ako ove vježbe nadopunjujete zdravom prehranom i dobrom rutinom spavanja, te se klonite štetnih navika.