Trikovi za Otkrivanje Spola Vaše Bebe Kod Kuće

Mnoge kućne metode su predložene u popularnoj sferi kako bi se saznao spol bebe, od starih tabela do trikova sa prstenovima ili uljima. Iako nijedna od njih nije podržana naukom i samo su narodni ili spekulativni, vrlo su zanimljive jer nude poseban pogled na emocije koje dolazak nove bebe stvara. Iz tog razloga, ljudi su ohrabreni da se posluže njima kako bi pokušali dobiti više tragova o bebi koja je na putu. Da li poznajete nekoga ko je isprobao jedan od ovih trikova? Planirate li ih isprobati? U svakom slučaju, nastavite čitati da biste saznali više!

Trudnoća

Trudnoća

Kućni trikovi za nagađanje spola bebe

Metoda prstena

Sastoji se od kačenja glatkog prstena (kao vjenčanog prstena) na zlatni lanac kao pendulum. Stavite pendulum iznad ruke žene. Na osnovu toga kako se prsten kreće, saznaćete da li je u pitanju dječak ili djevojčica. Prema ovoj tradiciji, ako se kreće sa strane na stranu, u pitanju je dječak. Ako se kreće u krug, u pitanju je djevojčica. Takođe biste trebali pročitati: Saznajte Pol Vaše Bebe Pomoću Ramzi Metode

Matematičke formule

Možete izračunati formule na osnovu dobi trudnice, plus mjesec rođenja, plus mjesec začeća (što počinje 14 dana nakon prvog dana njenog perioda). Prema ovoj teoriji, ako je rezultujući broj paran, dijete će biti djevojčica. Ako je broj neparan, dijete će biti dječak.

Test sa uljem

Naspite nekoliko kapi ulja na najviši dio stomaka trudnice. Ako ulje brzo sklizne, beba je dječak. Ako ne sklizne, beba je djevojčica.

Oblik stomaka

Neki također tvrde da priroda “govori” kroz oblike i da možete odrediti spol bebe na osnovu oblika stomaka trudnice. Kada je stomak trudnice okrugao, dijete je djevojčica. Ako je oštar, dijete je dječak.

Kineska tabela trudnoće

Među tradicionalnim metodama, tu je kineska ili Maya tabela trudnoće. Ove metode dobro funkcionišu. One koriste godine trudnice i datum začeća.

Otkucaji srca

Jedan od najljepših zvukova za majku je zvuk otkucaja srca bebe. Također se kaže da frekvencija ovih otkucaja može pružiti vrlo korisne informacije. Možete koristiti ovo da nagađate spol svoje bebe. Ako srce bebe kuca više od 140 puta u minuti, to je djevojčica. Ako su otkucaji srca sporiji od toga, dijete je dječak.

Test sa crvenim kupusom

Ova povrtnica nije među najukusnijim namirnicama tokom trudnoće. Međutim, može biti vrlo korisna u ovom slučaju. Kada je skuvate, sačuvajte vodu u kojoj ste je kuhali. Da biste saznali spol vaše bebe, trebate pomiješati nekoliko kapi urina sa ovom vodom. Ako voda postane ljubičasta, dijete će biti dječak. Ako postane roze, dijete će biti djevojčica.

Trik sa bijelim lukom

Trikovi za Otkrivanje Spola Vaše Bebe Kod Kuće
Za majke koje vole ovaj sastojak, bijeli luk je savršen test. Ako primijetite da vaša koža miriše neprijatno kada jedete bijeli luk, imaćete dječaka. Ako vaša koža uopšte ne miriše, to je djevojčica.

Položaj bebe

Ako je beba ležeća na leđima u vašem stomaku, biće djevojčica. Ako je okrenuta licem prema dolje, beba će biti dječak.

Slano ili slatko

Želje za hranom također mogu ukazivati na spol bebe. Kada žudite za slatkim poput čokolade, kolača ili slatkiša, vjerovatno očekujete djevojčicu. Ako birate pomfrit ili bilo koji slanu užinu, čekate dječaka.

Test sa sodom bikarbonom

Da biste uradili ovaj test, trebate čašu vode sa sodom bikarbonom. Zatim dodajte nekoliko kašika urina. Ako proizvodi mjehuriće, imaćete dječaka. Ako se ništa ne dogodi i tečnost se ne promijeni, imate djevojčicu.

Akne na licu

Ponekad tokom trudnoće dobijete neke akne na licu. U davnim vremenima, govorilo se da žene koje dobiju akne imaju djevojčicu u stomaku. Kada majka nema problema sa aknama, govorilo se da ima dječaka.

Lice majke tokom trudnoće

Tokom trudnoće, lice žene ima tendenciju da postane okruglije. Ovo je uglavnom uzrokovano povećanjem težine. Tradicionalno se smatralo da se to događa zato što je vjerovatno trudna sa djevojčicom. Ako lice majke ostane normalno, imat će dječaka.

Utjecaj testosterona

Tokom trudnoće, dlake mogu rasti na nekim dijelovima tijela. Prema ovoj metodi, ako dlake rastu brže nego obično, testosteron ima uticaj i dijete je dječak. Ako je suprotno, dijete je djevojčica.

Hoćete li isprobati neki od ovih trikova?

Kao što smo već spomenuli, ove metode nisu tačna nauka. One su kombinacija vjerovanja, spekulacija i, u nekim slučajevima, također sujeverja. Ako želite da se zabavite i pustite mašti na volju, iskoristite ih. S druge strane, ako želite preciznije podatke, tada je najbolje da posetite svog doktora kako biste saznali spol vaše bebe.